Jij als Adelaar!

Een symbolische uitleg van wat Reconnection sessies® en The Reconnection® zijn.

Reconnection sessies:

Ik hoor een vogel. Het zit in een kooi. Ik open de kooi zodat de vogel er uit kan vliegen (symbolisch voor de eerste sessie) De vogel (jij) kan uit de kooi. De meeste zullen uit de kooi komen. Sommige zullen er in blijven. En er zijn vogels die er uitkomen maar toch weer terug in hun kooitje hupsen.

De vogels die in de kooi zijn gebleven of er terug in zijn gegaan. (Tweede sessie) De tweede  keer dat ik langs de kooi kom en de vogel hoor roepen kan ik het deurtje niet open maken, die is al open. Dus ik haal het  kleed weg dat over de kooi hangt zodat de vogel de mooie vrije wereld kan zien. Sommige vogels zullen uit de kooi k omen de vrijheid in. Sommige komen er uit maar vinden de grootsheid toch onwennig en kruipen weer terug in de kooi. En sommige zullen niet eens uit de kooi komen.

Bij de derde keer dat ik lang kom is het enige wat rest dat ik kan laten zien hoe gaaf het is om vrij te vliegen. Sommige komen uit de kooi, sommige komen er uit maar gaan er weer terug in en een enkeling zal blijven zitten.

Het enige wat rest is dat ik kan laten zien hoe fijn het vliegen in vrijheid is, maar dat is al gedaan. Dus dan gaat de lol er van af voor zowel de vogel in als buiten de kooi.

 

The Reconnection:

Als je uit de kooi bent kun je langzaam uitgroeien tot een volwassen adelaar. Met een The Reconnection zul je echter gelijk beseffen dat jij de adelaar bent.

Als je die grote adelaar bent en je hebt veel ontdekt en gezien, is de kans er dat je een mooie plek ziet. Een mooie plek om te rusten. Je gaat op een tak zitten en misschien bouw je zelfs een nest. Het is erg comfortabel en je vergeet verder te kijken dan de mooie plek waar je je nu bevindt. Je vervalt in gewoontes en gebruiken.Tot het moment dat er een andere adelaar voorbij komt en zegt: Kom op vlieg mee!!

Het mooist is dat het besef komt dat je als adelaar niet op een tak hoeft te zitten om te rusten. Het enige wat je hoeft te doen is je vleugels te spreiden en je door de wind te laten dragen.